Sunnuntain sepustuksia ja ruokia

Sunnuntait ovat toisaalta ihania ja toisaalta kamalan tylsiä ja ehkä vähän ahdistaviakin. Seuraavana päivänä alkaa taas arki, mutta toisaalta edessä on vielä kokonainen päivä vapaa-aikaa nautittavana. Pitäisi osata pysähtyä nauttimaan ja iloitsemaan, eikä tuhlata ajatustakaan edessä olevalle työviikolle (tai minun tapauksessani kotiäitiviikolle). Nyt kotona ollessa sunnuntait ovat osittain kyllä menettäneet negatiivista merkitystään. Toki mies lähtee töihin seuraavana päivänä, mutta me saamme täällä kuitenkin poikien kanssa nautiskella viilenevästä syyssäästä, piirtämisestä, autoleikeistä, hiekkatunneleista ja muista pienistä asioista. Toivottavasti osaan muistaa tämän asenteen sittenkin, kun on taas aika palata työelämään.

Tänä sunnuntai-aamuna nautimme tavallista runsaamman aamupalan. Heitin puoliksi vitsillä, että tehtäisiinkö pannukakkuja ja siitä se ajatus sitten lähti. Käytin tuttua Amerikkalaisten pannukakkujen ohjetta, mutta tällä kertaa tein niistä maidottomia, että Poitsukin pystyisi niitä syömään. Hyvältä maistuivat sellaisinakin! Korvasin vain maidon kauramaidolla ja kermaviilin Alpron soijajugurtilla (mustikka-mansikka tai joku sellainen maku, koska maustamatonta ei sattunut olemaan kaapissa). Pannukakkujen lisäksi söimme paahtoleipää, kurkku- ja juustotikkuja (jostain syystä ruoka on taaperoiden mielestä parempaa tikkumuodossa ;)) kananmunia, vesimelonia ja viinirypäleitä - ei siis mitään kovin erikoista, mutta herkullista silti. :) Tunnelmakin oli ihanan rauhallinen: 7-kuinen pikkuveli pääsi omin sormin syömään vesimelonia ja kurkkua, jolloin äidin kädet jäivät vapaaksi pannukakkuja varten. Kaikki arkinen kiire ja hektisyys olivat tästä aamupalasta kaukana. Kaiken kruunasi sälekaihtimien takaa hymyilevä aurinko.

Lounaaksi tänään valmistui nopea kana-vuohenjuustosalaatti, jonka lisukkeena oli patonkia, loimulohta ja oliiviöljy-balsamico-sormisuola-seosta. Ruokaisaa, helppoa ja erittäin hyvää! Tämä ohje on alunperin saatu veljeltäni ja hänen vaimoltaan ja meidän käytössämme on hieman muokkaantunut.

Kana-vuohenjuustosalaatti

paria eri salaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
paprikaa
viinirypäleitä
vesimelonia (tai cantaloupe tai hunaja)
keitettyä pastaa (oman maun mukaan)
400-700 g broilerin fileesuikaleita
paketillinen vuohenjuustoa

Keitä pasta (laita keitinveteen hieman suolaa). Paista broilerisuikaleet paistinpannulla tilkassa öljyä. Mausta mustapippurilla, suolalla, currylla ja tilkalla hunajaa. Pilko vuohenjuusto palasiksi ja lisää se lopuksi kypsäksi paistettujen broilerisuikaleiden päälle, jotta juusto hieman sulaa. Pese ja pilko kasvikset sopiviksi paloiksi. Laita kaikki ainekset valtavan isoon kulhoon ja sekoita. (Salaatinlehdet voi kuivata salaattilingossa tai talouspaperipalasten välissä, jotta salaatti säilyy rapeana.) Tähän salaattin sopii muuten erinomaisesti myös paistinpannulla paahdetut pinjansiemenet!

Kommentit

Suositut tekstit