Aamiaismuffinssit

Aamiaismuffinssit

Tuli yhtäkkiä jonain aamuna mieleen, että olisi kiva jos voisi napata jonkun semiterveellisen muffinssin aamupalaksi, tai välipalaksi tai vaikka päiväuniaikaan teen seuraksi. Yritin ensin "omalla ohjeella"™ jonkunlaista kaurahiutale-omenaviritelmää voisilmällä (onhan olemassa voisilmäpulliakin!), mutta lopputulos ei ollut IHAN sitä mitä ajattelin. Oli ne aika hyviä, mutta voi levisi ja imeytyi muffinsseihin. Maku (ja rakenne...) oli sellainen kaurapuuromainen, voisilmällä. :P Tänään sitten löysin ihan oikean ohjeen. Lopputulos oli oikein herkullinen. Sopivan kostea ja makea. Ainakin minun mielestäni nämä ovat myös keskivertomuffinsseja terveellisempiä, koska sisältävät vähemmän rasvaa ja sokeria ja taikinaan on ujutettu kasvista ja hedelmää. Laskin nopeasti, että yhdessä muffinssissa on kilokaloreita noin 170.

Alkuperäinen resepti on täältä. Tein pari pientä muutosta; jätin muskotin pois ja korvasin osan porkkanaraasteesta raastetulla omenalla.

Aamiaismuffinssit

(n. 12 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1.25 dl fariinisokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl sormisuolaa
2.5 dl kaurahiutaleita
1.25 dl rusinoita
3 rkl oliiviöljyä
1 kananmuna
vajaa 1 dl kauramaitoa tai muuta haluamaasi maitoa
2 porkkanaa
1 omena
1 banaani

Sekoita vehnäjauhot, fariinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja rusinat. Lisää sitten öljy, kananmuna, kauramaito, raastetut porkkanat, raastettu omena ja muussattu banaani. Laita taikina muffinssivuokiin ja paista keskitasolla 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit