Kotitekoiset Dominot

Tämäkin resepti on Pinterestin kautta löydetty. Tuli muuten tosi hyviä! Alkuperäinen resepti on täältä. Nämä keksit ovat kuin Oreoita tai niiden suomalaisia lähisukulaisia, Dominoita. Keksit olivat vähän työläämpiä peruskekseihin verrattuna, koska taikinaa täytyi viilentää jääkaapissa tunnin verran ja täytekin piti tehdä. Lopputulos oli kuitenkin niin hyvä, että tekisin näitä uudestaankin, vaikka juhlatarjottavaksi, jos ei ihan omiksi herkuiksi jaksa vaivautua. Taikinan kanssa kannattaa olla tarkkana kaulintavaiheessa, koska mulla ainakin meinasi taikina tarttua kiinni kaulimeen. Hyvin siis jauhoja peliin ennen kaulintaa. Mitenköhän tämä täyte muuten toimisi muffinssin kuorrutteena? Täytyy kokeilla!

Kotitekoiset dominot (maidoton)

(20-30 kpl koosta riippuen)

Keksit:

2,4 dl leivontamargariinia (jos käytät suolattua kuten minä, kannattaa ehkä vähentää lisättävän suolan määrää)
2,4 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1,75 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Täyte:

1,25 dl pehmeää suolatonta voita
2 rkl soijamaitoa tai kermaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
7-8 dl tomusokeria

Valmista ensiksi keksitaikina. Sekoita voi ja sokeri, ja vatkaa sähkövatkaimella keskinopeudella, kunnes taikina on kuohkeaa. Vatkaa kananmuna ja vaniljasokeri joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauho,leivinjauhe ja suola. Lisää seos hitaasti vatkaten vähitellen taikinan joukkoon. Jaa taikina kahtia ja kääri molemmat puolet kelmuun. Laita taikinakiekot jääkaappiin tunniksi viilentymään.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota yksi taikinakiekko kerrallaan esiin jääkaapista. Jauhota leivonta-alusta hyvin ja kauli taikina 3-5 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla taikinasta keksejä. Paista keksejä noin 12 minuuttia uunin keskitasolla.

Kun keksit ovat jäähtyneet, valmista täyte. Sekoita keskenään pehmentynyt leivontamargariini, soijamaito, vaniljasokeri ja suola. Lisää tomusokeri vähitellen seokseen sähkövatkaimella vatkaten. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota täytettä keksin toisille puoliskoille. Laita toinen keksin puoli päälle kanneksi.

Follow my blog with Bloglovin

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit