Parhaat browniet (?)

Brownies

Tämä brownie-resepti väitti olevansa paras, joten olihan sitä pakko testata. Lopputulos oli kieltämättä herkullinen, mutta luulenpa, että täytyy tasapuolisuuden nimissä testata vielä monta monta muutakin brownie-reseptiä ;) Brownieiden resepti löytyi täältä. Kun olen nyt ottanut tavaksi säheltää ainakin joka toisessa ohjeessa, niin tämäkään leipomus ei ollut poikkeus. Pientä sähellystä tuli, kun ohjeessa sanottiin, että kuorrutus pitää levittää lämpimien brownieiden päälle. No minähän reippaana tyttönä tein työtä käskettyä ja läväytin koko kuorrutteen pari sekuntia aikasemmin uunista nostamani piirakan päälle. Kuorrute humahti suoraan pinnasta läpi! Ei ihan näin siis.. Kaiken lisäksi paistoaika olisi saanut olla vähän pidempi. Maku oli kuitenkin kohdillaan. Parasta tämä oli mielestäni seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

Browniet

(pieni vuoallinen, n. 20x 20 cm)

1.25 dl leivontamargariinia
2.5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
0,8 dl kaakaojauhetta
1.25 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

3 rkl leivontamargariinia
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl tomusokeria

Sulata leivontamargariini (itse käytin juoksevaa, mutta lämmitin sitä silti hieman mikrossa). Sekoita sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri joukkoon. Vatkaa kaakaojauhe, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe sekaan. Voitele uuninkestävä (n. 20x20 cm, minä käytin n. 15x25 cm ja hyvin toimi) vuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia (meidän uunilla 25 oli hieman liian vähän).

Valmista sitten kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään. Voita kannattaa hieman pehmentää, niin sekoittaminen käy helpommin. Toimii myös juoksevalla margariinilla.

Kommentit

Suositut tekstit