Arkea, risteilyä ja suklaamuffinsseja

Arki on nyt vienyt ihan mukanaan, enkä ole ehtinyt blogiakaan päivittämään. On ollut flunssaa, korvatulehdusta, huonosti nukuttuja öitä ja päiväunia, ja kaiken keskellä piristyksenä yksi Tukholman risteilykin.

Suosittelen muuten lämpimästi kaikille lapsiperheille vierailua Sergelin torilla olevaan kulttuurikeskukseen! Siellä on yläkerrassa lasten kirjasto, Rum för barn, joka oli mielestäni aivan ihana. Siellä oli jos jonkinlaista tunnelia, tornia ja portaita, joita pikkuiset voivat mennä tutkimaan. Vaatteet ja kengät jätetään ovelle. Paikka oli ilmeisen suosittu ainakin sunnuntai-aamuna, sillä vähän aukeamisen jälkeen ihmisiä ei enää päästettykään sisään, vaan ovella annettiin jonotusnumero. Tämä on tietysti hyvä, koska näin ollen paikka ei vilise ihmisiä ja siellä on helpompi antaa pientenkin lasten kulkea vapaasti. Kirjastossa oli myös pieni suomalaisten kirjojen osasto, jos kaipaa rauhallista lukuhetkeä Tukholman tutkimisen lomassa. Kirjastossa oli muuten myös hienon ja tilavan näköinen hoitohuone (en käynyt lähemmin tutkimassa, kurkkasin vain ovelta) ja pieni tila, jossa pystyi lämmittämään vauvanruokia ja syömään eväitä. Kulttuurikeskuksen yläkerrassa oli kahvila, josta on kiva näköala kaupunkiin. Ruoka oli ihan perus kahvilaruoan tasoista; muutama erilainen lämmin ruoka, kuten jauhelihakastiketta (maidoton!) ja lohta, sekä erilaisia salaatteja ja täytettyjä sämpylöitä. Ihan hyvää perusruokaa ja mikä parasta, monta syöttötuolia lapsiperheitä ajatellen. ;)

Huomaa kyllä, että talvi tekee tuloaan, kun väsymys ja pimeys painavat päälle. Enää... 4-5 kuukautta valoisempiin päiviin! ;) No, onneksi lumen tulo aina vähän auttaa pimeyteenkin. Valoisampia aikoja odotellessa täytyy vaan tehdä sitäkin herkullisempia leivonnaisia ja ruokia keittiön puolella. Harmi vaan, että se ei oikein sovi yhteen sen tavoitteen kanssa, että elopainoa pitäisi saada pois... :P

Vaan kukapa sitä pystyisi olemaan leipomatta! Pahimpaan leipomissyyhyyn tekaisin jonain iltana pieniä Brownie-muffinsseja.

Brownie cupcakes

Brownie-muffinssit

(20-24 pientä)

1,25 dl leivontamargariinia
1,75 dl sokeria
1.25 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1,75 dl vehnäjauhoja

Sulata leivontamargariini ja vatkaa se sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon vaniljasokeri ja kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan varovasti lusikalla tai lastalla sekoittaen. Älä sekoita liikaa! Laita taikina (pienen) muffinssipellin koloihin ja paista 180 asteessa, kunnes ovat kypsiä. Isommilla muffinsseilla menee n. 15 minuuttia, pienemmillä voi mennä vähemmänkin. Kannattaa siis olla silmä tarkkana. Kuorrutteeksi tein perus mokkapalakuorrutteen, mutta ilman kahvia:

Suklaakuorrute

n. 40 g leivontamargariinia
n. 0,5 dl kaura- tai soijamaitoa
2 dl tomusokeria
0,25 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja siivilöi muut aineet joukkoon. Sekoita, kunnes kuorute on tasaista. Kaada kuorrute muffinssien päälle, kun kuorrute on vielä lämmintä.

Kommentit

Suositut tekstit