Juusto-nakkiskonssit

Juusto-nakkiskonssit

Näillä suolaisilla skonsseilla herkuteltiin pyhäinpäivän brunssilla. Tuoreina nämä maistuivat mielestäni todella hyviltä. Leivoin nämä pari päivää aikaisemmin ja laitoin pakkaseen. Maistuivat senkin jälkeen aika hyviltä, vaikkeivät ihan tuoreen veroisilta. Alkuperäisesä ohjeessa täytteenä oli cheddaria ja pekonia. Pitää sitäkin versiota kokeilla joskus!

Juusto-nakkiskonssit

7 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
n. 1,2 dl leivontamargariinia
3,5 dl juustoraastetta (kokeile erilaisia. Minä käytin 2,5 dl tavallista juustoa ja 1 dl aurajuustoa)
1 sipuli
n. 6 nakkia (120 g)
2,5 dl kauramaitoa

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Nypi joukkoon leivontamargariini. Pilko nakit pieniksi palasiksi ja silppua sipuli. Ruskista nakkeja ja sipulia kevyesti pannulla. Sekoita ne taikinan joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon kauramaito. Jos taikina tuntuu liian tömäkältä, lisää hieman kauramaitoa kunnes se tuntuu sopivalta.

Jauhota pellin päällä oleva leivinpaperi kevyesti. Tee taikinasta paperille kaksi suorakaiteen muotoista pötkylää (n. 5-10cm x 20-30 cm), joka on paksuudeltaan 2-3 cm. Leikkaa pötkylöistä kolmion muotoisia palasia ja erottele niitä hieman toisistaan, etteivät ne paistu yhteen. Voitele skonssit kauramaidolla tai muna- vesiseoksella (1 kananmuna ja 2 rkl vettä).

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes ovat pinnalta sopivan rusehtavia.

Kommentit

Suositut tekstit