Nopeaa arkiruokaa: kana-pinaattipasta

Kana-pinaattipasta

Meinaa taas välillä alkaa arkiruoka kulkea tuttuja linjoja: makaronilaatikkoa, jauhelihakastiketta, kalapuikkoja, nugetteja... Eikä siinä mitään, kaikista noista ruoista poika tykkää tosi paljon. Välillä kuitenkin tuntuu, että pitäisi tarjota vähän uusiakin makuelämyksiä :P Googlasin muutama päivä sitten hullun lailla ja selasin Pinterestiä epätoivon vimmassa. Jotain uutta kivaa kanaruokaa olisi ollut hauska kokeilla. Pari varteenotettavaa reseptiä osuikin silmiin, mutta aineksia ei löytynyt kotoa ja ne olivat muutenkin hieman monimutkaisia, kun ottaa huomioon, että iltapala alkoi lähestyä ja miekkonen vilkuilla merkitsevästi kelloa. Minun kun piti "ihan nopeasti vaan" tehdä ruoka seuraavalle päivälle valmiiksi. Niinpä sitten päädyin kanapastaan, joka löyhästi perustuu tähän reseptiin. Pastassa on pinaattia, herkkusieniä ja fetaa. Jos käyttää säilykkeitä ja pakasteita, ainekset on helppo pitää aina valmiina. Tuoreilla sienillä ja pinaatilla tulisi varmasti vielä parempaa!

Kana-pinaattipasta

oliiviöljyä
400-500 g broileria
n. 400 g (säilyke)sieniä (herkkusieniä)
3-4 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 pss pakastepinaattia
2,5 dl vettä
2,5 dl soijakermaa
0.5-1 kanaliemikuutio
n. 100 g fetajuustoa

n. 200-300 g keittämätöntä pastaa (minä käytin tagliatellea 8 kerää)

Kuumenna pastavesi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä broilerit. Mausta broileri suolalla ja pippurilla, halutessasi muillakin mausteilla. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kun kana on kypsää, siirrä se syrjään lautaselle. Lisää pannulle vähän öljyä ja paista siinä sieniä, pakastepinaattia ja sipuleita 5-10 minuuttia (kunnes pinaatti on sulanut). Jos broilerit olivat fileinä, pilko ne pienemmiksi palasiksi. Kun kasviksia on paistettu riittävästi, lisää kerma, vesi ja kanaliemikuutio. Kiehauta kastike ja anna porista 12-15 minuuttia. Kun kastike on valmista, kääntele fetakuutiot ja keitetty pasta kastikkeen joukkoon.

Kommentit

Suositut tekstit