Lohiraviolit

Untitled

Reilu viikko sitten pastakone pääsi taas tositoimiin, mutta tämän postauksen tekeminen on venynyt ja venynyt. Jospa nyt saisin tämänkin tehtyä! No niin, takaisin asiaan.

Tein siis viime viikonloppuna pakkaseen annoksen lohiravioleja. Alkuperäinen resepti löytyi The Italian Dish-blogista. Nämä olivat ainakin minun makuuni! Näihin ravioleihin kuului muuten myös kastike, mutta itse en sitä vielä kokeillut. Kannattaa käydä kurkkaamassa!

Raviolit ovat meidän perheessä saavuttaneet nyt vakaan arkiruoan aseman. Näitä on niin kätevä tehdä etukäteen pakkaseen ja keittää sieltä sitten muutamassa minuutissa nälkäisille naperoille.

Lohiraviolit

(n. 50-70 kpl, koosta riippuen)

Pastataikina

270-300 g vehnäjauhoja (n. 4 dl)
3 kananmunaa
(halutessasi ripaus suolaa)

Sekoita jauhot ja suola. Tee keskelle kuoppa ja riko kananmunat siihen. Riko munien rakenne haarukalla ja sekoita jauhot ja munat keskenään. Kun ainekset on sekoitettu, kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä muutama minuutti (5-10 min). Kun taikia on tasaista ja sileää, laita se kelmun sisään odottamaan. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 20 minuuttia. Tee sillä aikaa lohitäyte.

Lohitäyte

1 rkl öljyä
0,5 purjoa (vain valkoista osaa)
400 g lohta
3 rkl vettä (tai valkoviiniä)
1 rkl ruohosipulia
1 rkl persiljaa
1 kananmuna
(2 rkl juustoraastetta)
suolaa
pippuria
1 sitruunan kuori raastettuna

Silppua purjo pieneksi silpuksi. Paista öljyssä, kunnes purjo on pehmeää. Kuutioi lohi ja lisää se pannulle. Paista n. 5 minuuttia. Lisää sitten paistinpannulle vesi tai valkoviini ja paista, kunnes neste on haihtunut (pari minuuttia). Siirrä kalapaistos jäähtymään isoon kulhoon (esim. leivontakulhoon). Silppua ruohosipuli ja persilja, ja raasta sitruunan kuori pienellä terällä. Kun kala on jäähtynyt, lisää joukkoon ruohosipuli, persilja, kananmuna, juustoraaste, sitruunan kuori, suolaa ja pippuria. Sekoita seos tasaiseksi haarukalla ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kun täyte on valmis, jaa pastataikina kahteen osaan ja laita toinen puoli vielä odottamaan kelmun sisään. Käsittele taikina pastakoneella (esim. tämän ohjeen mukaan). Leikkaa kaulittu taikina kahtia ja laita puolikkaat jauhotetulle pöydälle. Laita toiselle pastalevylle täytettä pieninä kekoina (vajaa teelusikallinen). Jätä kekojen väliin 1-2 cm tilaa. Kun levy on täysi, voitele kekojen väliset alueet vedellä ja laita toinen pastalevy päälle. Painele kekojen välistä taikina kiinni. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä levystä ravioleja.

Minä laitoin tässä vaiheessa raviolit suoraan pakkaseen. Joka tapauksessa, niitä ei ainakaan kannata jättää seisoskelemaan, vaan peitä ne heti kelmulla, sillä pastataikina kovettuu todella nopeasti. Jos pakastat raviolit, kannattaa ne pakastaa siten, etteivät raviolit kosketa hirveästi toisiinsa, sillä ne tarttuvat helposti kiinni toisiinsa ja saattavat hajota keitettäessä. Minä käytin leipävuokia, johon laitoin riviin ravioleja ja sitten palan leivinpaperia ja taas uuden kerroksen ravioleja jne. Ripottelin raviolien päälle myös hieman jauhoja, että ne eivät tarttuisi. Tee sitten pastataikinan toisesta puoliskosta samalla tavalla ravioleja.

Raviolien keittoaika on n. 2-3 minuuttia (ilman pakastamista) ja 3-4 minuuttia suoraan pakkasesta otettuna. Älä sulata, vaan keitä suoraan!

Kommentit

Suositut tekstit