Nopeaa arkiruokaa: Limemarinoitu broileri

Limemarinoidut broilerit

Tänään meillä syötiin broileria, joka on marinoitu limellä ja hunajalla (oli siinä vähän muitakin ainesosia). Tuli todella hyvää ja raikkaan makuista! Mies hullaantui makuun niin, että meinasi vetäistä meidän lounasruoat parempiin suihin siltä istumalta. Tämä taisikin olla ensimmäinen kerta, kun itse marinoin kanaa onnistuneesti. Yleensä meillä broileri syödään vain pintamaustettuna ja öljyssä paistettuna. Alkuperäinen resepti löytyi Kitchen meets girl-sivustolta. Pari pientä muutosta tein ja lisäsin esimerkiksi ruohosipulia ja persiljaa. Ne voi jättää poiskin, mutta minulla sattui olemaan niitä jääkaapissa lohiravioleiden kokkaamisen jäljiltä (täytyykin muistaa niidenkin resepti kirjoittaa tänne ylös). Nämä broilerit on todella helppo valmistaa ja jos marinointiaikaa ei oteta huomioon, niin myös nopeita! Pienellä suunnitelmallisuudella nämä ovat mitä parhainta nopeaa arkiruokaa. Me söimme muuten nämä kanat röstiperunoiden kanssa. Maistui hyvin koko perheelle :)

Untitled

Limemarinoitu broileri

3 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
1 limen mehu
2 valkosipulin kynttä
pippuria
(halutessasi 1-2 tl sweet chili-kastiketta)
(halutessassi ruohosipulia)
(halutessasi persiljaa)
400-500 g broilerin fileitä

Kuori ja raasta valkosipuli pienellä terällä ja silppua persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kaada se sitten kananpalojen päälle. Pyörittele broilerit marinadissa, jotta ne maustuvat joka puolelta. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin tunnin verran, mielellään vähän kauemminkin (minä marinoin 4h). Laita marinoituneet fileet uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes fileet ovat kypsiä. Grillaaminen ja pannulla paistaminen toimivat myös (alkuperäisessä reseptissä tästä tehtiinkin kanavartaita grillausta varten. Täytyy kokeilla, kunhan grillauskausi alkaa!).

---
Tänään on aihetta juhlaan! Sain nimittäin luettua Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan. Kirja on venäläinen klassikko, jossa Saatana tulee vierailemaan Moskovaan ja pistää ranttaliksi seurueensa kanssa. Kirjassa on lisäksi rakkaustarina ja siinä kuvataan myös tapahtumia Jeesuksen ajan Jerusalemista. Päitä putoilee, veri virtaa, luodit viuhuvat ja yksi tosensa jälkeen joutuu mielisairaalaan. Aika mielenkiintoisen kuuloista, eikö vaan?

Minä en osaa päättää, mitä pidin kirjasta. Tavallaan se oli hyvä ja aika hauska. Siinä tapahtui outoja asioita ja kerronta oli hyvin lennokasta. Toisaalta olen kyllä ihan sivistymätön moukka, mutta monessakin kohtaa kirjaa lukiessa oli aika hämmentynyt olo. Tuntui, etten ymmärtänyt mitä kirjan tapahtumat kuvasivat ja merkitsivät, tai sitten vain oletin, että kirjassa olisi joku suurempi merkitys, esimerkiksi, että siinä arvosteltaisiin silloista yhteiskuntaa. Kunhan ehdin, minun täytyy varmaankin googlettaa itseni sivistyneeksi ;) Nyt voin kuitenkin ylpeänä todeta:

Vuosi 2013, kirjoja luettu: 5

Untitled

  1. Mihail Bulgakov – Saatana saapuu Moskovaan
  2. Richard Bach – Lokki Joonatan
  3. Herman Hesse – Lasihelmipeli
  4. John Steinbeck – Eedenistä itään
  5. Risto Isomäki – Sarasvatin hiekkaa
  6. Peter Hoeg – Lumen taju
  7. Stieg Larsson – Miehet, jotka vihaavat naisia
  8. Anna-Leena Härkönen - Onnen tunti
  9. Carlos Ruiz Zafón - Tuulen varjo
  10. John Irving - Garpin maailma
  11. Paulo Coelho - Alkemisti
  12. Umberto Eco – Ruusun nimi
  13. Frank MacCourt - Seitsemännen portaan enkeli
  14. Georg R. R. Martin - A Dance With Dragons
  15. Thomas Hardy - Tess of the D'Ubervilles
  16. J. K. Rowling - Paikka vapaana

Mitäköhän lukisin seuraavaksi? Joku kevyempi kirja saattaisi maistua minulle tässä välissä. :P

Kommentit

  1. Hämmentävää löysin tuolta sun listasta kirjan, jonka olen lukenut. Minä joka luen ehkä kirjan tai kaksi per vuosi :D Tuon Seitsemännen portaan enkelin (ja sen jatko-osan) olen lukenut. Se on kirjoiteuttu hauskasti, vaikka onhan se välillä todella surullinen. Suosittelen kyllä lukemaan sen!

    Pitää koittaa tuota marinadia. Me syödään tosi paljon kanaa, jonka vain pintamaustamme oliiviöljyllä, pippurilla, suolalla ja jollain yrtillä (usein rakuunalla). Tuo olisi varmasti kivaa vaihtelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suosituksesta! Mä en suoraan sanottuna tiedä yhtään mitä siinä kirjassa edes tapahtuu. Bongasin sen nimen vain jostain kirjalistasta ja ajattelin, että luetaanpa se. Toivottavasti ei ole liian surullinen tai sitten mun pitää ehkä leipoa joku lohtusuklaakakku itselleni ;) :P

      Kana on kyllä munkin mielestä hyvää sellaisenaankin ja meilläkin se useimmiten vain maustetaan samaan tapaan kuin teillä. Välillä on kiva kuitenkin kokeilla uusia reseptejä ja joskus onneksi löytyykin sellaisia, joita haluaa tehdä uudestaankin. :)

      Poista
  2. Miul on tuo seitsemännen portaan enkeli, joku roskalavalta kaivettu pokkariversio (harrastettiin Pertin kanssa noitten paperiroskisten dyykkailua joskus :D ) Se on hyvä, itkettää ja naurattaa yhtä aikaa :) Saat lainata, jos haluut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no mikäs sen näppärämpi tapa hankkia kirjoja :D Meillä on muuten taloyhtiön roskakatoksessa pari hyllyä, joihin saa jättää itselleen tarpeetonta tavaraa. Nyt siellä oli iso pino pokkareita. Helpompi dyykata siitä kuin kaivella roskiksista. Vähän semmosta hienostuneempaa dyykkausta ;)

      Voisin kyllä lainata sen jossain vaiheessa. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit