Tuparitarjoiluja ja vierailu Snadistadiin

tuparitarjoiluja

Nyt kun on tullut suunnilleen 9 kk asumista täyteen uudessa asunnossa, aika tuntui kypsältä järjestää pienet tuparit ;) Kauan siihen menikin, mutta tulipa vihdoin järjestettyä. Kyseessä oli aika pienimuotoiset juhlat. Lähimmät kaverit kutsuttiin meille sunnuntaipäivää viettämään lautapelien ja herkkujen merkeissä. Lapset menivät minun vanhemmilleni päiväksi hoitoon, joten pääsimme kerrankin kunnolla keskittymään pelailuun ja kavereiden kanssa jutteluun. Oli kyllä tosi mukavaa :) Tupareiden tarjoamukset olivat seuraavanlaiset (reseptit löytyvät tämän postauksen lopusta):

Lisäksi kaverit toivat mukanaan kaikenlaista pientä, kuten itse tehtyä leipää, viinirypäleitä ja suklaata. Ruoasta ja herkuista ei tullut pula :P Näistä brownieista muuten tuli mun uusi lempparibrownie-resepti. Tosi helppo tehdä ja erinomaisen makuisia! Pinta oli mukavan rapea ja sisus tahmean suklainen.

Taas leipomuksia tehdessä sain hyvän muistutuksen siitä, että lasten kanssa keittiössä pitää olla tosi tarkkana. Laitoin sitruunakeksit uunin paistumaan ja 10 minuuttia myöhemmin, kun menin hakemaan niitä uunista pois, sieltä pöllähtikin sankkaa mustaa savua. Palohälytin alkoi huutaa, esikoinen alkoi huutaa ja tarinan pääpahis, pikkuveikka, katseli tyynesti ympärilleen ja siirtyi vaivihkaa olkkariin leikkimään. Vannon, että jos tuo 1-vuotias osaisi viheltää, niin olisi vielä viheltänyt tuohon tilanteeseen sellaisen viattoman kuuloisen vihellyksen. Kuopus oli tosiaan ilmeisesti meidän huomaamatta käynyt kääntämässä uunin 300 asteeseen... :P Esikoinen sai itkunsa lomassa soperrettua, että "(byäääh)... nyt äitin ja isin... (byäääh)... kaverit ei saa keksejä!". En tiedä oliko se tässä se kaikista pelottavin juttu vai palohälytin ja musta savu :P Toinen pelti kuitenkin sitten onnistui ja kaverit saivat kuin saivatkin keksinsä.

Päästiin tupareissa kokeilemaan yhtä uutta lautapeliäkin, Kingdom Builders nimeltään. Siinä oli tavoitteena rakentaa - yllätys yllätys - valtakunta. Peli vaikutti aika monipuoliselta, koska pelilauta koostettiin summamutikassa neljästä eri osasta (yhteensä laudan kappaleita taisi olla 8), joten pelilauta on joka pelissä vähän erilainen. Lisäksi joka peliin arvottiin 3 sääntökorttia, joiden mukaan pelissä sai pisteitä, joten tavoitteetkin vaihtelevat pelistä toiseen. Pelissä asetetaan mökkejä pelilaudalle tiettyjen sääntöjen mukaan ja tavoitteena on maksimoida pisteet sääntökorttien tavoitteiden perusteella. Me tykästyimme peliin niin paljon, että kävimme eilen ostamassa sen omaksi. Kahden hengen pelinäkin se toimii erinomaisesti. :)

Sunnuntai-iltana universumi sitten rankaisi meitä kivasta päivästä ja pojille iski flunssa :D Taitaa olla viime viikon laivareissun peruja. Taas tuntuu, ettei missään voi käydä tulematta kipeäksi, mutta onneksi kesä lähestyy koko ajan ja pakko kai sillon on sairastelun helpottaa? Oli meillä nyt kyllä jo aika pitkä terve kausikin, joten mikäpä minä olen valittamaan.

Kävimme viime viikolla muuten testaamassa Ruoholahden Snadistadiakin. Se oli ihan kiva paikka. Joissain asioissa se oli mielestäni parempi kuin Hoplop ja toisissa asioissa Hoplop puolestaan vei voiton. Hoplopin kiipeilytelineet ovat mielestäni parempia, monipuolisempia, isompia ja tukevamman tuntuisia. Tuolla esimerkiksi parissakin kohdassa näytti olevan ruuvi löysällä ja joku kiipeilytelineen osa heilui sen takia. Vähän epäillytti tällaista aika painavaa ihmistä lähteä sinne kiipeilemään :P Snadistadissa puolestaan liikennekaupunki oli parempi ja elokuvateatterikin oli kiva. Lisäksi siellä oli ihan kivan oloinen kahvila ja piknikalue, jonka ansiosta tuolla voisi syödä lounaan ja jatkaa sitten vielä leikkejä.

Tässä sitten vielä tupariherkkujen reseptit muistiin

Valkosuklaa-pähkinäcookiet

(n. 32 kpl)

1,75 dl leivontamargariinia
1,75 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kanannmuna
2 tl vaniljasokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
n. 100 g valkosuklaata
n. 1 dl pähkinöitä (joku sekoitus tai macademia)

Vatkaa leivontamargariini ja sokeri sähkövatkaimella (n. 2 min). Lisää kananmuna ja vatkaa vielä toiset 2 minuuttia. Sekoita vaniljasokeri, vehnäjauhot, maissitärkkelys, sooda, paloiteltu suklaa ja paloitellut pähkinät. Kääntele jauhoseos taikinan joukkoon. Asettele noin ruokalusikallisen kokoisia kekoja leivinpaperille ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 11-13 minuuttia.

Suolaiset muffinssit (feta, kurpitsa, pinjansiemen)

1 rkl öljyä
n. 255 g myskikurpitsaa, eli butternut squashia (n. vajaa puolikas kurpitsa)
suolaa
pippuria

n. 100 g fetajuustoa
2 tl sinappia
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
4,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl pinjansiemeniä
4 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Kuori kurpitsa ja paloittele pieniksi kuutioiksi (samankokoisiksi kuin valmiit fetajuustokuutiot ovat). Laista leivinpaperille pellille ja pirskota päälle öljyä, pippuria ja suolaa. Sekoita. Paahda uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Vatkaa sinappi, kananmunat ja kermaviili keskenään. Sekoita jauhot, pinjansiement, leivinjauhe ja suola taikinaan. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon paahdettu kurpitsa ja fetajuusto. Laita taikina muffinssivuokiin ja ripottele halutessassi päälle pinjansiemeniä. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Ovat parhaimmillaan juuri uunista otettuina (muuten tuppaavat olemaan vähän kuivemman makuisia)!

Juustosalaatti

1 ruukku salaattia
1 dl saksanpähkinöitä
puolikas vesimeloni (tai muu meloni)
n. 200 g viinirypäleitä
2 omenaa
n. 300 g Luostarijuustoa (Valio)

Pese kasvikset ja hedelmät. Kuivaa ja revi salaatti. Puolita viinirypäleet. Kuori ja paloittele omenat sekä meloni. Leikkaa juusto kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa tai rakenna salaatti kerroksittain. Ripottele päälle saksanpähkinät. Tarjoa kanelisiirapin kanssa.

Kanelisiirappi

3 dl omenatäysmehua
0,5 dl sokeria
2 kanelitankoa
0,5 rkl sitruunamehua

Mittaa kattilaan mehu, sokeri ja kanelitangot. Keitä ilman kantta 20 min tai kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Poista kanelitangot ja mausta sitruunamehulla. Laita tarjoilukannuun tai sekoita valmiiksi salaatin joukkoon.

Browniet

1,2 dl leivontamargariinia
2 kananmunaa
2,4 dl sokeria
n. 100 g tummaa suklaata, sulatettuna
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
1,75 dl vehnäjauhoja
n. 100 g tummaa suklaata, rouhittuna

Sulata suklaa (100 g). Sekoita margariini, kananmunat, sokeri ja sulatettu suklaa hyvin keskenään. Lisää leivinjauhe, suola, kaakao ja jauhot, ja sekoita hyvin. Paloittele 100 g suklaata ja kääntele taikinan joukkoon. Voitele uunivuoka ja kaada taikina sinne. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat, sillä suoraan uunista otettuna nämä ovat vielä kosteita.

---
Huh, kun tästä tuli pitkä! Ensi kerralla sitten pääsen toivottavasti kasvattamaan taas kirjahaasteeni kirjasaldoa!

Kommentit

Suositut tekstit