Ihana kesä!

Untitled

Oikeasti en ole yhtään helleihminen. Aurinkoinen sää saa pään särkemään ja olon tukalan hikiseksi ja väsyneeksi. Kesä on silti ihanaa aikaa. Parasta ovat viileät aamut, jotka vasta lupailevat hikistä iltapäivää, ja se kuuluisa raikas sateen jälkeinen tuoksu. Kesäillat menevät myös lempiasioideni listassa korkealle. Hikiset iltapäivät vaihtaisin kyllä mielelläni pois :P Mutta ei auta valittaa! Nyt kun kesä on taas täällä monen kuukauden pimeyden jälkeen, ei voi muuta kuin nauttia.

Meillä nauttimista nyt hieman vaikeuttaa se, että pojat ovat kipeänä. Joku keuhkoputkentulehdus ilmeisesti molemmilla. Täällä jaellaankin pojille aikamoisia lääkekoktaileja ja piti ihan kirjoittaa itselle lista ja kellonajat kaikista lääkkeistä. Miksei lääkäriltä voisi suoraan saada sellaista listaa? :P Viime yö meni aika vähillä unilla, mutta ihmeen hyvin sitä silti jaksaa. Tunnustan, otin kyllä muutaman palan suklaata... ;)

Viime aikoina iloa elämään ovat tuoneet muun muassa nämä:

Untitled
Kävelyreissut kesäisessä luonnossa

Untitled
Uusi kulho

Untitled
Untitled
Vikonlopun reissu korkeasaareen

Untitled
Uusi yrttiruukku

Eilen pyöräytin nopeasti ruoaksi kanasalaatin, josta on hyvin epäimarteleva kuva tuossa yllä. Meillä on menty viime päivinä pakkasesta löytyneiden ruoantähteiden turvin, koska ei ole ollut energiaa eikä aikaakaan alkaa kokkaamaan. Nyt oli kuitenkin pakko tehdä jotain ja nopeasti, koska jääkaappi on täynnä ruokaa, joka menee jo kohta vanhaksi. Kanasalaattia siis. Helppoa ja nopeaa. Tuli hyvääkin, kun ottaa huomioon että heitin tämän ihan lonkalta. Ei mun ruoat koskaan onnistu! Aina pitää olla joku resepti pohjalla, että olisi edes jotain toivoa :)

Kanasalaatti

300-500 g broilerinsuikaleita
n. 2 rkl dijon-sinappia (hunaja-dijon on mun lemppari)
pippuria
suolaa
muutama lehti basilikaa
---
1 ruukku salaattia
kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
1 avokado
puolikas vesimeloni
1 prk fetajuustoa
---
1 paprika
puolikas kesäkurpitsa
2 punasipulia/sipulia
3-4 herkkusientä
sitruunamehua
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
pippuria
---
(3-4 viipaletta paahtoleipää
suolaa
pippuria
yrttejä
oliiviöljyä)

Kuumenna öljy pannulla ja lisää broilerin suikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla (ja muilla haluamillasi mausteilla), lisää sekaan pieni nippu silputtua basilikaa ja loraus sitruunamehua. Paista kypsäksi ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa sinappi, sekoita. Pese ja leikkaa isohkoiksi palasiksi paprika, kesäkurpitsa, sipuli ja herkkusienet. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä, sitruunamehu, suola, sokeri ja pippuri. Kuumenna pannu ja kaada kasvisseos siihen. Paista muutama minuutti niin, että kasviksiin kuitenkin jää purutuntumaa (mikä hieno sana!). Laita pilkottu salaatti, tomaatit, kurkku, avokado ja vesimeloni kulhoon. Sekoita lopuksi joukkoon feta, paistetut kasvikset ja kana. Ripottele vielä päälle valmiita krutonkeja tai valmista ne itse esim. pannulla: paista oliiviöljyssä miedolla lämmöllä paahtoleipäkuutioita, kunnes ne ovat rapeita. Mausta reilusti suolalla ja yrteillä.

Kommentit

Suositut tekstit